Notícies

 • Augmenta el ciberassetjament entre els alumnes catalans

  Així ho constata una enquesta realitzada a gairebé 8.800 alumnes de 110 centres educatius estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

  El 3,7% dels alumnes han patit ciberassetjament, és a dir, assetjament a través dels mitjans digitals, és a dir, un cop a la setmana o més, segons es desprèn de la darrera Enquesta de Convivència Escolar i Seguretat a Catalunya, coordinada pels departaments d'Ensenyament i Interior. La tendència va a l'alça, doncs en l'enquesta anterior el percentatge era del 3,5%. A més, 4 de cada 10 alumnes que han patit maltractament en general ho han fet a través de la xarxa

  ' . _t('Llegir més'). '
 • This Crush: els perills d'una nova xarxa social

  És una de les aplicacions de moda entre els joves, ja sigui per interactuar o enviar missatges i comentaris. Permet l’anonimat dels usuaris, un factor que augmenta els seus riscos.

  This Crush és la nova aplicació social que està fent furor entre els adolescents de 12 a 20 anys per declarar-se a una altra persona sense perdre el seu anonimat. Aquest factor, juntament amb la facilitat per donar-se d'alta fàcilment sense ni tan sols proporcionar un correu electrònic, fa que hagi esdevingut també una eina perillosa per promoure el ciberassetjament.

  ' . _t('Llegir més'). '
 • “Infància Respon”, un servei telèfonic per combatre l’assetjament

  La línia gratuïta 116111 ha reforçat les seves prestacions per atendre els casos d’assetjament escolar i ciberassetjament entre infants i adolescents.
  Infància Respon 116 111

  L'augment de casos d'assetjament tant en l'àmbit educatiu com a través de dispositius tecnològics ha fet que el servei de la Generalitat centri els seus esforços, especialment, en l'atenció d'aquests maltractaments per tal de prevenir-los i detectar-los a temps. L'objectiu és garantir que tant els menors que pateixen aquestes situacions com les persones que en són coneixedores puguin accedir al servei que funciona els 365 dies de l'any de forma gratuïta i anònima.

  ' . _t('Llegir més'). '