La campanya

La campanya #CiberassetjamentZero està impulsada per mares i pares i està dirigida a totes les famílies, fruit de la nostra preocupació davant d’un fenomen en expansió com és el ciberassetjament o ciberbullying.

Les famílies volem que totes les famílies, i la societat en general, prengui consciència que cal actuar, que cal trencar el silenci, que cal ajudar els nostres fills i filles a què parlin quan pateixen. Les noves tecnologies donen ales a l'assetjament, el fan permanent i el fan més fàcil perquè no cal donar la cara. La víctima se sent perseguida les 24 hores.

Davant el ciberassetjament, les famílies volem provocar un canvi de xip, ens volem ajudar entre nosaltres, que som la causa i la solució del problema. Moltes vegades les famílies no diuen res per por a empitjorar la situació de la seva filla o el seu fill, volem trencar amb aquesta dinàmica, cal parlar, cal dir-ho. Cal actuar a temps, moltes vegades ja és massa tard.

Hi ha diferents parts implicades en el ciberassetjament, i volem interpel·lar-les a totes: assetjador, víctima, grup, família i societat.

Objectius

 • Conscienciar els pares i mares sobre el ciberassetjament

  Conscienciar els pares i mares sobre el ciberassetjament i els problemes derivats que pot generar.

 • Conscienciar els pares i mares del seu rol

  Conscienciar els pares i mares del seu rol davant del problema del ciberassetjament.

 • Detecció precoç del ciberassetjament

  Ajudar els pares i mares en la detecció precoç del ciberassetjament des dels seus inicis.

 • Ajudar els fills i filles a resoldre els problemes

  Donar pautes als pares i mares per tal que puguin ajudar els fills i filles a resoldre els problemes derivats del ciberassetjament.

Continguts

|Alt Imatge|

La campanya #CiberassetjamentZero està basada en la publicació d’una vinyeta cada mes amb un missatge específic per posar el focus d’atenció en un aspecte diferent. La difusió de les imatges serà massiva entre totes les AMPA del país, xarxes socials, entitats, mitjans de comunicació, etc.

La campanya queda recollida en aquest espai web per tal de facilitar als pares i mares, així com als infants i joves, informacions, eines i recursos en línia relacionats amb aquest tema.

Qui fa possible la campanya

 • Rac1
 • Televisió de Catalunya
 • El Punt Avui